12 tips på vad du bör tänka på vid flytt

1. Budget

Det första steget i planeringen av en flytt är att sätta upp en budget. Du måste ta hänsyn till alla kostnader, inklusive hyra, transport, förvaring, förpackning och rörliga kostnader. Var säker på att du har tillräckligt med pengar för att täcka alla dessa utgifter, samt några extra för oväntade händelser.

2. Flyttdatum

När du har satt upp en budget måste du välja ett datum för flytten. Var noga med att välja ett datum som är praktiskt för dig, men också för din arbetsgivare, skola eller universitet, samt för dina familjemedlemmar och vänner. Du bör också tänka på veckodagar och helger, eftersom det kan påverka kostnaderna för flytten.

3. Packning och förvaring

Ett annat viktigt steg i planeringen av en flytt är att ta hand om packning och förvaring. Du bör börja packa dina saker i god tid för att undvika stress och brådska på flyttdagen. Du kan också överväga att hyra en förvaringsenhet för att förvara dina saker som du inte behöver ha med dig på flytten.

4. Transport

Transport är en av de viktigaste faktorerna att tänka på vid en flytt. Du bör välja en transportmetod som är säker, pålitlig och prisvärd. Du kan välja att använda en flyttfirma eller göra flytten själv med hjälp av en släpvagn eller lastbil.

5. Inredning och möbler

När du flyttar till ett nytt ställe är det viktigt att tänka på inredningen och möblerna. Du bör bestämma vad du vill ha med dig från din gamla bostad och vad du vill köpa nytt. Du bör också tänka på storleken på dina möbler och se till att de passar i ditt nya hem. Det kan också vara en god idé att mäta dörrarna och trapporna för att se till att allt får plats.

6. Anslutning av tjänster

När du flyttar till ett nytt ställe måste du också ansluta alla nödvändiga tjänster, såsom el, vatten, gas och internet. Du bör kontakta dina tjänsteleverantörer i god tid för att se till att allt är på plats när du flyttar in. Du bör också tänka på att anmäla dig till postens adressregister så att all post riktas till din nya adress.

7. Säkerhet

Säkerhet är en annan viktig faktor att tänka på vid en flytt. Du bör säkerställa att ditt nya hem har lås på alla dörrar och fönster, samt en fungerande brandvarnare. Du bör också tänka på att ansluta en hemlarm tjänst om du önskar extra säkerhet.

8. Nycklar och adressändringar

När du flyttar till ett nytt ställe måste du också se till att du har tillgång till alla nycklar till ditt nya hem. Du bör också anmäla din adressändring till alla relevanta organisationer, inklusive skola, universitet, arbetsgivare och myndigheter.

9. Hälsa och välbefinnande

Flytten kan vara stressig, så det är viktigt att ta hand om din hälsa och välbefinnande under den här tiden. Du bör försöka äta hälsosamt, motionera regelbundet och få tillräckligt med sömn. Du bör också ta hand om din mental hälsa genom att prata med en vän eller en professionell om du känner dig stressad eller orolig

10. Hjälp från vänner och familj

Flytten kan vara en stor utmaning, så det är viktigt att ta emot hjälp från dina vänner och familj. Du bör be dem om hjälp med packning, flyttande och inredning av ditt nya hem. Du bör också tänka på att bjuda in dem till ditt nya hem för en middag eller en fest för att fira din nya början.

11. Försäkringar

Det är också viktigt att tänka på försäkringar vid en flytt. Du bör se till att du har rätt försäkringar för din nya bostad, inklusive hemförsäkring, bilförsäkring och livförsäkring. Du bör också tänka på att uppdatera dina försäkringar med din nya adress.

12. Uppskattning av nya området

Sist men inte minst, bör du försöka få en uppskattning av ditt nya område innan du flyttar dit. Du bör göra research om närliggande butiker, restauranger, parker och andra faciliteter. Du bör också tänka på att träffa dina nya grannar och lära känna dem.

Sådana är några av de viktigaste sakerna att tänka på vid en flytt. Genom att förbereda dig på bästa sätt och tänka på dessa faktorer kan du göra din flytt så smidig och problemfri som möjligt.

Osäker på vilken tjänst som passar er?
Fyll i rutan så ringer vi upp er snarast. Helt kostnadsfritt!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
FLYTTFIRMA I SKÅNE

Vi hjälper dig med

Som en komplett flyttfirma tillhandahåller vi ett brett utbud av flytt- och städ tjänster till konkurrenskraftiga priser. Förutom att vi ger dig riktigt bra service så har vi även en rad olika typer av försäkringar som skyddar dina ägodelar under hela processen.

Bild på flyttfirma Malmö och deras flyttbil

Bohagsflytt

När du väljer att flytta med oss behöver du inte tänka på logistiken kring flytten, vi sköter det åt dig. Vi har den rätta kompetensen och erfarenheten för att ordna en smidig övergång från ett hem till ett annat. 

Hemstädning

Låt oss på Tetrisflytt ta hand om hemstädningen, så att du kan fokusera på de som verkligen är viktigt i livet. Fyll i dina uppgifter nedan och få en kostnadsfri offert!

Flyttstädning

Med en professionell flyttstädning från oss får du trygghet, god service och bostaden städad enligt alla krav som ställs på en flyttstädning.

Blogg

Tips och inspiration

Här hittar du tips och inspiration om allt som har med ditt hem att göra. Vi delar med oss av våra bästa tips för flytt, städning, organisering och vad man ska tänka på vid byte av bostad.

Bohagsflytt

Tips för en smidig flytt - en guide av Tetrisflytt

Tetrisflytt delar med sig av sina bästa tips för en smidig flyttprocess i deras guide. En välplanerad flytt börjar med tidig förberedelse, inklusive att börja packa i god tid och att skapa en detaljerad checklista för att hålla koll på alla uppgifter. Att organisera saker som ska slängas eller skänkas på ett ställe underlättar rensningen och sparar både tid och pengar.
Flyttstädning

Viktiga steg för en effektiv städning

Flyttstädning är en viktig del av processen när man flyttar från en bostad till en annan. Det är en nödvändighet som många människor inte uppskattar, men det är viktigt för att säkerställa att bostaden är ren och väl underhållen för nästa person som ska flytta in. Det finns några steg som du kan ta för att se till att din flyttstädning är effektiv och genomförs på rätt sätt.