Bohagsflytt - Så gör du det enkelt och smidigt

1. Planera i förväg

Det första steget för en smidig bohagsflytt är att planera i förväg. Börja med att skapa en checklista över alla de saker som måste göras inför flytten, till exempel packning, bokning av flyttfirma och avbrott av el- och telefonabonnemang. Ju tidigare du börjar planera, desto bättre förberedd kommer du att vara.

2. Skaffa tillräckligt med packmaterial

Att packa ner allt ditt bohag i kartonger kan vara en tidskrävande uppgift, men det behöver inte vara dyrt. Du kan få gratis kartonger från många butiker och företag som annars skulle kasta dem. Du behöver också tillräckligt med packmaterial såsom bubbelplast, tidningspapper och tejp.

3. Organisera din packning

Försök att packa dina saker systematiskt. Det kan hjälpa att packa varje rum för sig och märka kartongerna tydligt med innehåll och rum. På så sätt kommer du att kunna hitta de saker du behöver när du packar upp i din nya bostad.

4. Anlita en flyttfirma

Om du har mycket bohag och inte har tillräckligt med hjälp från vänner och familj kan det vara en bra idé att anlita en flyttfirma. En professionell flyttfirma har erfarenhet och utrustning som gör att de kan ta hand om ditt bohag på ett effektivt och säkert sätt.

5. Rensa ut det du inte längre behöver

En bohagsflytt är en utmärkt möjlighet att rensa ut det du inte längre behöver. Gå igenom ditt bohag och avgör vad du vill behålla, sälja eller skänka bort. Ju mindre du har att flytta, desto lättare blir det.

6. Se till att ha tillgång till rätt verktyg

Förutom packmaterial behöver du kanske verktyg som skruvmejslar och hammare för att demontera och montera möbler. Se till att ha dessa verktyg tillgängliga så att du kan hantera eventuella utmaningar som uppstår under flytten. Var beredd på oväntade händelser

7. Trots all planering och förberedelse kan oväntade händelser inträffa under en bohagsflytt. Se till att ha en plan B om något går fel, till exempel en bil som inte startar eller om någon av dina vänner eller familjemedlemmar inte kan dyka upp som planerat för att hjälpa till. Var också beredd på att det kan ta längre tid än förväntat, så se till att ha tillräckligt med mat och dryck till hands för att hålla dig och dina hjälpare vid gott humör.

8. Kom ihåg att säkerhet är viktigt

Att flytta tunga möbler och lådor kan vara farligt om du inte är försiktig. Se till att du har tillräckligt med hjälp och utrustning för att lyfta och flytta tunga föremål på ett säkert sätt. Använd också ergonomiskt utformade lyftremmar eller bärremmar för att minska risken för ryggskador.

9. Städa innan du flyttar ut

Innan du flyttar ut, se till att städa ditt gamla hem noggrant. Det kan också vara en bra idé att göra en sista runda för att se till att du inte har glömt några föremål som du vill ta med dig.

10. Packa en överlevnadskit

Innan du stänger din sista låda, se till att packa en överlevnadskit med allt du behöver för din första natt i din nya bostad. Det kan vara en tandborste, rena kläder, laddare för din mobiltelefon och något att äta och dricka.

Sammanfattningsvis är en bohagsflytt en stor uppgift som kan vara både stressig och tidskrävande. Men genom att planera i förväg, skaffa tillräckligt med packmaterial, organisera din packning, anlita en flyttfirma om det behövs, rensa ut det du inte längre behöver, ha rätt verktyg och vara beredd på oväntade händelser, kan du göra din bohagsflytt enklare och smidigare. Kom också ihåg att säkerhet är viktigt och att städa innan du flyttar ut.

Osäker på vilken tjänst som passar er?
Fyll i rutan så ringer vi upp er snarast. Helt kostnadsfritt!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Tagline

Vad behöver du ha hjälp med?

Som en komplett flyttfirma tillhandahåller vi ett brett utbud av flytt och städ tjänster till konkurrenskraftiga priser. Förutom att vi ger dig riktigt bra service, har vi även en rad olika typer av försäkringar som skyddar dina ägodelar under hela processen.

Bohagsflytt

När du väljer att flytta med oss behöver du inte tänka på logistiken kring flytten, vi sköter det åt dig. Vi har den rätta kompetensen och erfarenheten för att ordna en smidig övergång från ett hem till ett annat. 

Hemstädning

Låt oss på Tetrisflytt ta hand om hemstädningen, så att du kan fokusera på de som verkligen är viktigt i livet. Fyll i dina uppgifter nedan och få en kostnadsfri offert!

Flyttstädning

Med en professionell flyttstädning från oss får du trygghet, god service och bostaden städad enligt alla krav som ställs på en flyttstädning.

Blogg

Tips och inspiration

Här hittar du tips och inspiration om allt som har med ditt hem att göra. Vi delar med oss av våra bästa tips för flytt, städning, organisering och vad man ska tänka på vid byte av bostad.

Flyttstädning

Viktiga steg för en effektiv städning

Flyttstädning är en viktig del av processen när man flyttar från en bostad till en annan. Det är en nödvändighet som många människor inte uppskattar, men det är viktigt för att säkerställa att bostaden är ren och väl underhållen för nästa person som ska flytta in. Det finns några steg som du kan ta för att se till att din flyttstädning är effektiv och genomförs på rätt sätt.
Bohagsflytt

Checklista vid utlandsflytt

Att flytta utomlands är en stor livsförändring och det finns många saker att tänka på innan man tar steget. Det är inte bara att packa sina väskor och flytta till en annan plats. För att göra flytten smidigare och mer bekväm är det viktigt att ha en checklista över saker att ta itu med innan man lämnar sitt hemland. Här är en lista på saker att tänka på när man ska flytta utomlands.