Checklista vid utlandsflytt

Bestäm ditt syfte

Innan du bestämmer dig för att flytta utomlands är det viktigt att bestämma varför du vill göra det. Är det för arbete, studier, pension, för att uppleva en ny kultur eller bara för att ha en annan livsstil? När du väl vet ditt syfte kommer det att hjälpa dig att bestämma var du vill bo och hur länge du vill stanna.

Sök efter information om ditt nya hemland

Innan du flyttar till ett nytt land är det viktigt att lära känna landets kultur, traditioner och vanor. Du bör också söka information om landets politiska, ekonomiska och sociala situation för att veta vad du kan förvänta dig. Om det är möjligt, besök landet innan du flyttar dit och försök att träffa människor som redan bor där för att få en bättre uppfattning om landet.

Ta reda på om det krävs visum

För att flytta utomlands behöver du vanligtvis ett visum. Ta reda på om det krävs ett visum för det land du vill flytta till och vilket typ av visum som krävs. Ansök om visum i god tid innan flytten för att undvika förseningar och problem.

Sök efter bostad

Att hitta en lämplig bostad är en av de viktigaste sakerna att tänka på när du flyttar utomlands. Om det är möjligt, bör du besöka landet innan du flyttar dit för att se området där du vill bo och undersöka hyrespriser och levnadskostnader. Om du inte har möjlighet att besöka landet innan du flyttar, kan du söka efter bostäder på internet eller genom en fastighetsmäklare.

Skaffa en internationell försäkring

Att ha en internationell försäkring är viktigt när du flyttar utomlands. En internationell försäkring kan täcka sjukvårdskostnader, stöld, förlust av bagage och andra problem som kan uppstå när du är på resande fot. Ta reda på vilka försäkringsbolag som erbjuder internationella försäkringar och välj en som passar dina behov.

Ta hand om din ekonomi

Innan du flyttar utomlands bör du ta hand om din ekonomi. Stäng av eventuella prenumerationer eller avtal som du inte längre kommer att använda och se till att alla räkningar är betalda

Innan du flyttar

Kontrollera också om det finns några begränsningar eller regler för hur mycket pengar du kan ta med dig till det nya landet och om det finns några skatte- eller bankkrav som du behöver uppfylla. Det är också en bra idé att skaffa en internationell bank och kreditkort för att göra det enklare att hantera dina pengar när du är utomlands.

Ta reda på om det krävs språkkunskaper

Om du flyttar till ett land där ett annat språk talas, kan det vara viktigt att lära sig språket för att kommunicera med lokalbefolkningen och för att kunna hantera vardagliga situationer. Ta reda på om det krävs att du har vissa språkkunskaper för att få visum eller för att kunna arbeta eller studera i det nya landet. Om du inte kan språket är det viktigt att du lär dig det så snart som möjligt för att kunna integrera i samhället och för att underlätta vardagslivet.

Ta hand om dina dokument

När du flyttar utomlands är det viktigt att ta hand om dina dokument. Se till att dina pass och andra viktiga dokument är giltiga och att du har kopior av dem ifall något skulle hända. Om du har licenser eller certifikat för ditt yrke eller utbildning, kontrollera om de är giltiga i det nya landet eller om du behöver skaffa nya.

Skaffa kontakt med ambassaden

Innan du flyttar utomlands är det bra att skaffa kontakt med ambassaden eller konsulatet för ditt hemland i det nya landet. Ambassaden eller konsulatet kan hjälpa dig med frågor som rör visum, pass och andra dokument, och kan även ge dig råd om hur du hanterar olika situationer.

Ordna med flyttfirma

När du har bestämt dig för att flytta utomlands är det viktigt att ordna med en pålitlig flyttfirma som kan hjälpa dig att packa och transportera dina saker till det nya landet. Ta reda på om det finns några begränsningar för vad du kan ta med dig och vilka dokument som krävs för att importera dina saker. Det är också viktigt att se till att du har försäkring för dina saker under transporten.

Osäker på vilken tjänst som passar er?
Fyll i rutan så ringer vi upp er snarast. Helt kostnadsfritt!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
FLYTTFIRMA I SKÅNE

Vi hjälper dig med

Som en komplett flyttfirma tillhandahåller vi ett brett utbud av flytt- och städ tjänster till konkurrenskraftiga priser. Förutom att vi ger dig riktigt bra service så har vi även en rad olika typer av försäkringar som skyddar dina ägodelar under hela processen.

Bild på flyttfirma Malmö och deras flyttbil

Bohagsflytt

När du väljer att flytta med oss behöver du inte tänka på logistiken kring flytten, vi sköter det åt dig. Vi har den rätta kompetensen och erfarenheten för att ordna en smidig övergång från ett hem till ett annat. 

Hemstädning

Låt oss på Tetrisflytt ta hand om hemstädningen, så att du kan fokusera på de som verkligen är viktigt i livet. Fyll i dina uppgifter nedan och få en kostnadsfri offert!

Flyttstädning

Med en professionell flyttstädning från oss får du trygghet, god service och bostaden städad enligt alla krav som ställs på en flyttstädning.

Blogg

Tips och inspiration

Här hittar du tips och inspiration om allt som har med ditt hem att göra. Vi delar med oss av våra bästa tips för flytt, städning, organisering och vad man ska tänka på vid byte av bostad.

Bohagsflytt

Tips för en smidig flytt - en guide av Tetrisflytt

Tetrisflytt delar med sig av sina bästa tips för en smidig flyttprocess i deras guide. En välplanerad flytt börjar med tidig förberedelse, inklusive att börja packa i god tid och att skapa en detaljerad checklista för att hålla koll på alla uppgifter. Att organisera saker som ska slängas eller skänkas på ett ställe underlättar rensningen och sparar både tid och pengar.
Flyttstädning

Viktiga steg för en effektiv städning

Flyttstädning är en viktig del av processen när man flyttar från en bostad till en annan. Det är en nödvändighet som många människor inte uppskattar, men det är viktigt för att säkerställa att bostaden är ren och väl underhållen för nästa person som ska flytta in. Det finns några steg som du kan ta för att se till att din flyttstädning är effektiv och genomförs på rätt sätt.