Flyttstädning: 7 viktiga saker att tänka på när du gör det själv

1. Börja i god tid

Det är viktigt att börja planera och göra flyttstädningen i god tid så att du inte stressar och blir överväldigad. Börja med att sätta upp en tidsplan och en lista över de uppgifter som måste göras. Fördela uppgifterna över flera dagar så att du inte blir utmattad och så att du har tid att ta en paus om det behövs.

2. Samla ihop allt du behöver

Innan du börjar städa är det viktigt att samla ihop allt du behöver. Detta inkluderar städ produkter, sopkärl, dammsugare, mopp, trasor och allt annat du tror du behöver. Se till att du har tillräckligt med produkter så att du inte behöver gå till affären mitt i städningen.

3. Börja med taket och arbeta dig neråt

När du har samlat ihop allt du behöver är det dags att börja städa. Börja med taket och arbeta dig neråt. Detta inkluderar att dammsuga taket, rengöra lampor och takfästen, och rengöra fönster. När du har klart med taket kan du fortsätta med väggarna, golven och möblerna.

4. Rengör ett rum i taget

Det är en bra idé att rengöra ett rum i taget så att du kan fokusera på en uppgift åt gången och inte blir överväldigad. Börja med de största rummen och arbeta dig neråt till de mindre rummen.

5. Fokusera på detaljerna

Det är lätt att glömma bort detaljerna när man gör flyttstädningen själv, men det är viktigt att inte göra det. Fokusera på detaljerna som dörrar, handtag, vägguttag, golvlister och andra ställen där damm och smuts kan samlas. Se till att rengöra dessa områden noga så att du lämnar en ren och välstädad lägenhet.

6. Glöm inte att städa köket och badrummet

Köket och badrummet är två av de mest använda rummen i en lägenhet och de kräver extra uppmärksamhet när det gäller städning. Se till att rengöra spis, ugn, kyl och frys, diskbänk, golv och väggar noga. I badrummet bör du rengöra toalett, dusch och badkar, handfat, speglar och golv.

7. Slutstäda och kontrollera allt

När du har rengjort alla rum och är klar med städningen är det viktigt att göra en slutstädning och kontrollera allt. Gå igenom varje rum och se till att allt är rengjort och på sin plats. Kontrollera att du inte har glömt någonstans och att du har rengjort alla ställen som du har tänkt.

Sammantaget är flyttstädning en viktig uppgift som måste göras när du flyttar, men det behöver inte vara svårt eller stressigt. Genom att följa dessa 7 steg och vara välorganiserad kan du göra flyttstädningen själv utan problem och lämna din gamla lägen

Osäker på vilken tjänst som passar er?
Fyll i rutan så ringer vi upp er snarast. Helt kostnadsfritt!
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Tagline

Vad behöver du ha hjälp med?

Som en komplett flyttfirma tillhandahåller vi ett brett utbud av flytt och städ tjänster till konkurrenskraftiga priser. Förutom att vi ger dig riktigt bra service, har vi även en rad olika typer av försäkringar som skyddar dina ägodelar under hela processen.

Bohagsflytt

När du väljer att flytta med oss behöver du inte tänka på logistiken kring flytten, vi sköter det åt dig. Vi har den rätta kompetensen och erfarenheten för att ordna en smidig övergång från ett hem till ett annat. 

Hemstädning

Låt oss på Tetrisflytt ta hand om hemstädningen, så att du kan fokusera på de som verkligen är viktigt i livet. Fyll i dina uppgifter nedan och få en kostnadsfri offert!

Flyttstädning

Med en professionell flyttstädning från oss får du trygghet, god service och bostaden städad enligt alla krav som ställs på en flyttstädning.

Blogg

Tips och inspiration

Här hittar du tips och inspiration om allt som har med ditt hem att göra. Vi delar med oss av våra bästa tips för flytt, städning, organisering och vad man ska tänka på vid byte av bostad.

Flyttstädning

Viktiga steg för en effektiv städning

Flyttstädning är en viktig del av processen när man flyttar från en bostad till en annan. Det är en nödvändighet som många människor inte uppskattar, men det är viktigt för att säkerställa att bostaden är ren och väl underhållen för nästa person som ska flytta in. Det finns några steg som du kan ta för att se till att din flyttstädning är effektiv och genomförs på rätt sätt.
Bohagsflytt

Checklista vid utlandsflytt

Att flytta utomlands är en stor livsförändring och det finns många saker att tänka på innan man tar steget. Det är inte bara att packa sina väskor och flytta till en annan plats. För att göra flytten smidigare och mer bekväm är det viktigt att ha en checklista över saker att ta itu med innan man lämnar sitt hemland. Här är en lista på saker att tänka på när man ska flytta utomlands.